Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΤΑΚ


-
To 1981 οι εκδόσεις Τερζόπουλος εκδίδουν ένα τομάκι με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΤΑΚ. Πρόκειται για την πρώτη, απ' όσο γνωρίζω, από τις ειδικές (έκτακτες) εκδόσεις της Disney που κυκλοφόρησαν.Η έκδοση αποτελείται από 290 σελίδες σε χαμηλής ποιότητας χαρτί με 2 σελίδες έγχρωμες και 2 ασπρόμαυρες.
Συνολικά περιέχονται 8 κεφάλαια/ιστορίες. Πιο αναλυτικά:Κεφάλαιο 1ο: Ο θείος Σκρούτζ και Ο Σεληνιακός Αντίπαλος! (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Romano Scarpa)Κεφάλαιο 2ο: Ο Θησαυρός της Κλεοπάπιας (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Giovan Battista Carpi)Κεφάλαιο 3ο: Σκρουτζόνιος Πετρόνιος και Τα Νομίσματα του Καίσαρα Γκούφιου (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Giovan Battista Carpi)Κεφάλαιο 4ο: Σκρούτζ Μακ Ντακ και Οι Λίρες της Προπρογιαγιάς Ντακ (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Romano Scarpa)Κεφάλαιο 5ο: Ο Δον Αλντο Ντακ και Οι Ατυχίες Του Βασιλιά της Αρένας (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Giovan Battista Carpi)Κεφάλαιο 6ο: Ο Ντόναλντ και Οι Παράνομοι της Φλώριδας (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Romano Scarpa)Κεφάλαιο 7ο: Τα Κανόνια του Μισισιπή (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Romano Scarpa)Κεφάλαιο 8ο: Ο θείος Σκρούτζ και Το Χρυσάφι Του Κλονταϊκ (κείμενο: Guido Martina ,σχέδιο: Romano Scarpa)
Τον Αύγουστο του 2003 κυκλοφόρησε ξανά το τομάκι με νέο εξώφυλλο και τίτλο ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΤΑΚ.Η ιστορία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1970 με τον τίτλο "Storia e gloria della dinastia dei paperi".
-
Κωδικας:
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου