Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

The Matrix Trilogy
























































-
Το Μάτριξ (The Matrix) είναι μια κινηματογραφική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των αδερφών Γουατσόφσκι. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπουρν, Κάρι-Ανν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ και Τζόε Παντολιάνο. Η ταινία προβλήθηκε αρχικά στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 1999 και αποτέλεσε την αρχή της σειράς
Μάτριξ, η οποία περιλαμβάνει ταινίες, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες.



The Matrix
-
Genre: Action Adventure Sci-Fi Thriller
Πρεμιέρα Στην Ελλάδα:20-08-1999
Διάρκεια: 131
Ελληνικοί Υπότιτλοι: Ναι
Oscar® 2000: Μοντάζ, Ήχου, Ηχητικών Εφέ, Οπτικών Εφέ
Σενάριο:Larry & Andy Wachowski
Σκηνοθεσία: Άντι & Λάρι Γουακόφσκι
Hθοποιοί: Κιάνου Ριβς, Λώρενς Φίσμπερν, Κάρι Ανν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ
-
Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρουμε εμείς είναι ουσιαστικά το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων. Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες του κυβερνοπάνκ και των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό.

The Matrix Reloaded
-
Είδος: Action Adventure Sci-Fi Thriller
Παραγωγή: 2003
Πρεμιέρα Στην Ελλάδα:21-05-200
Διάρκεια: 133
Ελληνικοί Υπότιτλοι: Ναι
Σκηνοθεσία: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Σενάριο: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Ηθοποιοί: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne
Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci, Collin Chou
-
Έχουν περάσει 6 μήνες από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο πρώτο Matrix και η Zion, η μοναδική ελεύθερη πόλη που βρίσκεται στα έγκατα της γης, είναι σε κατάσταση συναγερμού.
Οι μηχανές ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της με μοναδικό στόχο την εξόντωση του ανθρωπίνου είδους.Στις δύσκολες ώρες που πλησιάζουν και ενώ η ηγεσία της Zion προετοιμάζεται για την επικείμενη επίθεση, ο Morpheus πιστεύει πως ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα, σύμφωνα με την προφητεία της Oracle, χάρη στο Neo.Εκείνος παρά τις απίστευτες ικανότητές του αναζητά τρόπο δράσης ενώ παράλληλα βασανίζεται από ανεξήγητους εφιάλτες.
Το μονοπάτι για τον Morpheus, τον Neo, τη Trinity και τους συντρόφους τους αρχίζει δειλά δειλά να διαφαίνεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Oracle.Η αποστολή τους όμως αντιμετωπίζει εμπόδια τόσο από τους agents του συστήματος και κάθε λογής επικίνδυνα προγράμματα, όσο και από μία παραφωνία του συστήματος.Ο πρώην πλέον πράκτορας Smith, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκδικηθεί τον Neo ως την αιτία που εκδιώχθηκε από το Matrix.
Η πραγματικότητα για τον Εκλεκτό και τους συντρόφους του αποδεικνύεται ρευστή και η μοίρα, η επιλογή και ο στόχος γίνονται έννοιες ασαφείς με αβέβαια κατάληξη...

-
Κωδικας:


The Matrix Revolutions
-
Είδος: Action Adventure Sci-Fi Thriller
Παραγωγή: 2003
Πρεμιέρα Στην Ελλάδα:07-11-2003
Μουσική: Ντον Ντέιβις
Παραγωγή: Τζόελ Σίλβερ
Διάρκεια: 129
Ελληνικοί Υπότιτλοι: Ναι
Σκηνοθεσία: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Σενάριο: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Ηθοποιοί: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Harold Perrineau, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson
-
Στο Matrix Revolutions, το τελικό εκρηκτικό κεφάλαιο της τριλογίας του Matrix, ο επικός πόλεμος ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές, φτάνει σε ένα εκκωφαντικό κρεσέντο:
ο στρατός της Zion, με τη βοήθεια θαρραλέων εθελοντών πολιτών σαν τη Zee και το "Παιδί", μάχεται απελπισμένα να αντισταθεί στην επίθεση των Φρουρών, ενώ ο στρατός των Μηχανών σκάβει για να εισβάλει στο οχυρό των ανθρώπων.
Αντιμέτωποι με τον αφανισμό, οι πολίτες του τελευταίου καταφυγίου της ανθρωπότητας, πολεμούν όχι μόνο για τις ζωές το αλλά και για το μέλλον του ανθρώπινου είδους.
Με τη βοήθεια της Νιόβης, ο Neo και η Trinity επιλέγουν να ταξιδέψουν μακρύτερα από όσο τόλμησε ποτέ να πάει ανθρώπινο ον, ένα επικίνδυνο επίγειο ταξίδι, στην καμένη επιφάνεια του πλανήτη μας και μέσα στην καρδιά της απειλητικής Πόλης των Μηχανών.
Σε αυτήν την αχανή μηχανοποιημένη μητρόπολη, ο Νίο έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την ύψιστη δύναμη στον κόσμο των Μηχανών...

-
Κωδικας:
http://rapidshare.com/files/284366573/The_Matrix_Revolutions__2003_.part01.rar



-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου