Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ομάδα Έψιλον (Μερος 1)



Ομάδα Έψιλον
Η Ομάδα Έψιλον είναι μια φανταστική μυστική οργάνωση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ύπαρξής της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Εντάσσεται στις θεωρίες συνωμοσίας και κυκλοφορεί στην Ελλάδα περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ισχυρισμοί για την ομάδα
Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη, τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας ή άλλα άστρα ή γαλαξίες. Σύμφωνα με ορισμένους η Έψιλον διαθέτει μυστικές βάσεις στην Σελήνη, στην Ανταρκτική και αλλού και ότι πήρε ενεργό μέρος στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974.

Δημιουργία του θρύλου
Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι όπως Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.
Οι παραπάνω προσπαθούν να πείσουν μέσα από τα κείμενά τους για την ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.
Μερικοί από αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη της Ομάδας, συγγράφουν σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί (ακόμη και στην τηλεόραση) υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρωτογενώς (από πρώτο χέρι) ή δευτερογενώς ερευνητικά.
Ορισμένοι είναι υπέρ της Χριστιανικής πίστης ενώ άλλοι είναι εναντίον της, θεωρώντας την ανθελληνική, υποστηρίζοντας οι ίδιοι μία αρχαιοελληνική θέαση των πραγμάτων.
Eνδεικτική αναφορά συγγραφέων που ασχολούνται με το θέμα της Ομάδας Έψιλον:
Ιωάννης Φουράκης
Ανέστης Κεραμιδάς
Παναγιώτης Τουλάτος
Κωνσταντίνος Κούρος


Κωδικας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου