Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Με τον φρόυντ στην κουζίνα - bottaccioli franc


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Εκδόσεις: Μύρτος & περιοδικό Αρμονία 2002,
164 σελίδες pdf
· Ποια σχέση έχει το φαγητό με την ψυχική μας διάθεση;
· Γιατί όταν αισθανόμαστε "χάλια" αναζητάμε την απόλαυση μιας σοκολάτας;
· Γιατί όταν είμαστε κουρασμένοι καταφεύγουμε σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα;
· Πώς γίνεται μια μπριζόλα να μας κάνει νευρικούς, ενώ ένα ποτήρι γάλα να μας κατευνάζει;
· Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες τροφές ρίχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κάποιες άλλες την ανεβάζουν;
· Ποιες τροφές επηρεάζουν την πνευματική μας απόδοση;
· Υπάρχουν αγχολυτικά μενού και συνταγές αντιστρές;
· Τελικά μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα τρώγοντας;
Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα θα τις βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο πατέρας της ψυχανάλυσης με τη μαγειρική, την κουζίνα και τις τροφές, υπάρχει εξήγηση.Θα διαπιστώσετε λοιπόν πως τρώγοντας έρχεται... όχι μόνο η όρεξη, αλλά και η καλή διάθεση.
-
Κωδικας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου