Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Συλλογή από κόμιξ Περιπέτεια

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Περιπέτεια είναι η επανέκδοση του παλαιότερου κόμικς Όμπραξ και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1983 από τον εκδοτικό οίκο του Στέλιου Ανεμοδουρά.
Η πρώτη περίοδος έκδοσης του ολοκληρώθηκε το 1989. Εν συνεχεία, τα τεύχη που ακολούθησαν παρουσιάσθηκαν και σε μηνιαίους τόμους (των 3 ή 4 τευχών έκαστος) που συνεχίζουν να εκδίδονται από τον Μάιο του 1992.
Εκδόθηκαν επίσης και «έξτρα τόμοι Μαρκ» (δέκα έως το καλοκαίρι του 2007), όπως και τόμοι "Προσφοράς" (τετράτευχοι), με εναλλαγή ιστοριών Μαρκ και Όμπραξ (δεκατρείς έως το καλοκαίρι του 2008).
Το 1994 κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερο τεύχος που χαρακτηρίσθηκε ως «προσφορά του περιοδικού Περιπέτεια», σε μεγαλύτερη διάσταση με τίτλο «η ιστορία του λοχαγού Μαρκ» το οποίο είναι ανατύπωση του υπ’αριθμόν 100 τεύχους της Ιταλικής έκδοσης, (“La storia del comandante Mark”).
Το εβδομαδιαίο αυτό περιοδικό συνεχίζει και στο 2008 (για 25ο έτος) την έκδοσή του στην Ελλάδα ως «Συλλεκτικό τεύχος Μαρκ» (με επιχρωματισμένες εικόνες), ανακυκλώνοντας εδώ και χρόνια (ήδη βρισκόμαστε στη δ’ ανατύπωση) αποκλειστικά τις ιστορίες του λοχαγού ΜΑΡΚ.

Συλλογή από κόμιξ Περιπέτεια
Κωδικας:

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    ψάχνω 3 Μαρκ,

    312 Μακελειό στο φρούριο
    252 Ηρωική Συμμαχία
    471 Η προδοσία του νεκρού

    μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
    Ενδιαφέρομαι για αγορά ή ανταλλαγή για να τελειώσω την συλλογή μου.

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή